Geschiedenis

VEG. Eljakim is ontstaan uit een groepje gelovigen die een bijbelonderzoekskring zijn gestart. Met het thema van de doop scheidden de wegen zich van de kerkgemeente. Sinds september 1962 is de groep zelfstandig de erediensten gaan verzorgen onder de naam ‘Volle Evangelie Gemeente Dordrecht en omstreken’.

 

In 1974 kreeg de Gemeente een meer formeel karakter door de oprichting van het ‘Kerkgenootschap VEG Dordrecht e.o.’. In 1980 trad men toe tot de  overkoepelende organisatie ‘Volle Evangelie Gemeenten Nederland’ (VEGN). Dit was een samenwerkingsverband van gemeenten met behoud van  volledige zelfstandigheid. De naam VEG Eljakim is in 1984 gekozen. Eljakim betekent: “De Here richt op” en “De Here bekrachtigd”.

 

Omdat na 28 jaar een eigen kerkgebouw is gekocht en om het onroerend goed te kunnen beheren, is de gemeente in 1994 als Stichting verder gegaan.

De VEGN is in 2002 gefuseerd met de Broederschap van Pinkstergemeenten Nederland tot de Verenigde Pinkster– en Evangeliegemeenten, de VPE. Meer informatie over de VPE kunt u HIER vinden.

 

Eljakim is sinds januari 2005 weer onder de organisatievorm ‘kerkgenootschap’ georganiseerd.

Ivm de lockdown zijn vrijwel alle activiteiten t/m 19 januari geannuleerd. Wil je informatie over hoe je onze diensten kunt volgen? Mail dan naar eljakim.dordrecht@gmail.com.

Adres:

Evangelische Gemeente Eljakim

Jan Ligthartlaan 3, 

3312 KD,  Dordrecht

 

Mail:  eljakim.dordrecht@gmail.com

IBAN: NL 22INGB 0002870921

BIC: INGB NL2A

KvK: 24460746