Banner najaar 2019 (2).jpg

Jaarthema 2019/ 2020.

'Jullie zijn het zout van de aarde. Maar als het zout zijn smaak verliest, hoe kan het dan weer zout gemaakt worden? Het dient nergens meer voor, het wordt weggegooid en vertrapt. Jullie zijn het licht in de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen blijven. Men steekt ook geen lamp aan om hem vervolgens onder een korenmaat weg te zetten, nee, men zet hem op een standaard, zodat hij licht geeft voor ieder die in huis is. Zo moet ook jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel.’ – Mat.5:13-16

 

Wij zijn zout en wij zijn licht. Dat worden we niet, dat zijn we. Jezus wijst ons, individuele gelovigen en gemeenschap van gelovigen, op onze identiteit. Niet voor onszelf, maar voor de wereld om ons heen. Een identiteit die een roeping met zich meebrengt.

 

Wat betekent het om zout en licht te zijn voor onze omgeving? Hoe leven wij onze roeping als zout en licht uit? Geen gemakkelijke vragen, geen eenvoudige roeping. Toch kunnen we die niet uit  de weg gaan – zeker ook in onze tijd en samenleving.

 

Hiermee gaan we aan de slag de komende periode. We gaan op zoek, als gelovigen en als gemeente, naar wat het voor ons inhoudt om zout en licht te zijn. Ontdekken en leren, luisterend naar God en naar elkaar. Niet omdat we moeten, maar omdat we zijn. Zout en licht. Als volk van een God die op een missie is de hele schepping weer in harmonie met Hem te krijgen. Daarvoor zond Hij Jezus, daarvoor zendt Hij ons. Als zout en als licht. Kom je mee?